Farklı tonlar, değişik hikayeler...
Kaliteye dair konuşulacak çok şey var!
Showroom’mumuza her daim bekleriz.
Akdeniz Bölgesinde bir çok konut, iş merkezi, spor sahaları ve yıldızlı otel projeleri yoğun bir şekilde devam etmekte... Güncel projelerimizi buradan takip edebilirsiniz.
Çift başlı kartal sembolü Tarkett FLOORCRAFT ile hayat buldu
28 Ocak 2016, Perşembe
TÜBİTAK Konya Bilim Merkezi’nde Konya’yı simgeleyen çift başlı kartal figürü, Tarkett’in zemin tasarım hizmeti FLOORCRAFT ile hayat buldu.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin TÜBİTAK destekli projesi ve Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi, tarihsel değerleri öne çıkarmasıyla da önem kazanıyor. Konya’nın logosu haline gelen çift başlı kartal, ziyaretçileri ana girişin zemininde karşılayacak. Şamanizme inanılan ilk zamanlardan beri kullanılan çift başlı kartalın, gökyüzü ile yeryüzünü bir arada tutan ve insanlara refakat eden bir rolü varken, Selçuklu Devleti zamanında bir pençesi batıyı, bir pençesi doğuyu kavramış, üç kıtayı kanatlarının altına alarak Türk ırkına refah ve huzur getirdiğine inanılmıştır.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin sembolü olan “çift başlı kartal” figürünü zemine uygulama talebini değerlendiren Tarkett Aspen İç Anadolu Bölge Müdürü Ünal Çam “Konya Büyükşehir Belediyesi her projesinde bu sembolü mutlaka kullanmak istiyor; şehrin her yerinde zaten çift başlı kartal figürüne rastlamak mümkün. Bu projede de figürü zemine uygulamak istediklerini ve Tarkett’in bunu yapıp yapamayacağını sordular. Biz de Tarkett FLOORCRAFT özel zemin tasarım hizmeti ile malzemeleri kesilmiş halde şantiyeye getirebileceğimizi belirttik. Çok hoşlarına gitti. Sonuçtan çok memnun kaldılar.” dedi.
Yılda 1 milyon kişinin ziyaret etmesinin beklendiği bilim merkezinde, yoğun yaya trafiğine dayanıklılık ve temizlik kolaylığı özellikleriyle zeminde Tarkett Homojen PVC zemin kaplaması tercih edildi. 17,2 metre çapındaki çift başlı kartal için Micra Premium serisinden 900x1800mm ebatlarında 170 adet sonik kesim yapılmış panel kullanıldı.
Tarkett’in showroomu <Tarkett Studio> Paris’te!
28 Ocak 2016, Perşembe
Paris’in yakınlarındaki Aubervilliers’te 4000 m2’lik bir alana yayılmış olan Tarkett Studio. müşteri memnuniyetini her zaman birinci sırada tutarak oluşturduğu altyapısıyla, zemin kaplama dünyasına ilişkin yepyeni fikirler edinmenizi sağlayacak!
4 ayrı katta sağlık, eğitim, ofis, mağaza, konut ve spor sektörlerine özel olarak hazırlanmış 60’dan fazla iç mekan alan döşeme örnekleri ve Tarkett Academy eğitim tesisi ile Tarkett Studio, dünyanın en zengin entegre zemin kaplama çözümleri için kapsamlı bir bakış açısı kazanmanızı sağlıyor.
Tarkett’in şirket profili, kurum kültürü ve uzun dönemli stratejilerinin ana hatlarıyla belirtildiği kurumsal bölümünün yanısıra Tarkett Studio, 3000’den fazla ürün numunesinin bulunduğu numune merkezi ile Tarkett ürünlerini yakından incelemeye fırsat bulacaksınız.
Tarkett Studio iş günlerinde 09:30-18:00 saatleri arasında açık olup, giriş için randevu alınması gerekmektedir.
LEED HEDEFLERI VE ZEMIN ÇÖZÜMLERI
21 Ocak 2016, Perşembe
Yeşil Bina Değerlendirme Sistemi, çevresel sürdürülebilir yapı için uygun standartları oluşturmak üzere Amerika Yeşil Bina Konseyi (U.S. Green Building Council-USGBC) tarafından 1998 yılında geliştirildi.
Bu değerlendirme sistemi kapsamında binaların YEŞİL BİNA olarak tanımlanabilmesi için, sürdürülebilir arazi planlaması, su ve enerji, ekolojik malzeme kullanımı, iç ortam hava kalitesi, kullanıcı sağlığı ve konforu, ulaşım ve atıkların kontrolü, akustik ve kirlilik gibi alanlarda belli standartları karşılaması gerekir.
Bu konular altında kaynakların verimli kullanılması, binanın tasarım ve inşaat sürecinde çevreye olan negatif etkilerinin azaltılması amaçlanır.
Yeşil binalar, yapılı çevrenin insan sağlığı ve doğal çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirecek şekilde tasarlanır, işletilir ve sonlandırılır.
Yeşil bina uygulamalarında proje maliyetlerini azaltmak ve çevreye zararı en aza indirgemek için mümkün olduğunca geri dönüşümlü malzeme kullanılır.
Diğer bir yaklaşım da malzemeler için yaşam döngüsü analizi gibi malzemenin hammadde üretiminden tüketim sonrasına kadar olan evrelerini incelemektir. Yapı malzemeleri yapının sürdürülebilirliği açısından doğrudan veya dolaylı olarak, binanın hem yapımı esnasında, hem işletim süresince, hem de sonlandırma aşamasında önemli rol oynar.
Yapı malzemeleri, dünyadaki malzemelerin %40’ını oluşturur. Ayrıca yapı malzemelerinin temini, kullanıma hazır hale getirilmesi, proje alanına taşınması ve ömrünün sonunda yok edilmesi veya geri dönüştürülmek üzere değerlendirilmesi, toplamda bakıldığında oldukça yüksek bir çevresel etki ortaya çıkarır. Yeşil binalarda yaşam döngüsü analizi (LCA: Life Cycle Analysis) yapılmış malzemeler tercih edilir. Dolayısıyla aşağıdaki kriterler LEED değerlendirmesinde önemli bir rol oynar.